Aktuelt

Publisert 18. juni 2015

Mange meldte seg på GiBlod.no i forbindelse med Verdens Blodgiverdag

Takk til dere alle - blodbankene er veldig fornøyde!

I forbindelse blodgiverdagen 14.6. ble det mye mediedekning som blant annet gikk på at vi er blant Europas dårligste på dette området, i forhold til befolkningen. Og at beredskapen derfor er dårlig. Også på sosiale medier var det mye aktivitet, og samarbeidet med Blodkreftforeningen og Kreftforeningen bar frukter, takk for det samarbeidet og til dere storforbrukere av blod som stilte opp med appeller. 

14. og 15.6. meldte 1.167 personer seg på www.GiBlod.no, mot normalt under ca 45 pr dag. Og vi ser at det fremdeles melder seg over tre ganger flere enn normalt - så et godt tilsig fortsetter! Dette er fantastisk, og tusen takk til alle som har meldt seg. Det viser seg at mediedekning er virksomt! Og i tillegg hadde mange lokale verveaksjoner, så mange navn på navnelister ble levert til blodbankene - veldig bra!

Håper de fleste er personer som har mulighet til å bli registrert - det sparer blodbanken for mye arbeid når de skal kalle inn for registrering av de nye.

Det å registrere nye er en mer omfattende prosess enn når giver er registrert og kommer til vanlig tapping. Derfor bruker blodbankene forholdvis mye tid på dette, vi ber derfor de som kalles inn om å møte opp til tidspunktet de blir gitt og som de har godtatt. Kan man allikevel ikke benytte seg av avtalt time, vennligst gi beskjed så blodbanken kan kalle inn andre.

Behovet er fortsatt der, men nå går også blodbankene ut i ferietiden. Derfor er det stor mulighet for at de nye ikke blir kalt inn til registrering før etter ferien. Smør dere med litt tålmodighet, blodbankene er veldig glade for at dere har meldt dere, men gi dem tid til å komme gjennom alle som vil bli blodgivere.

 

Kommentarer (0)Sett (2200)

Skribent: Tor Ole Bergan

Kategorier: Nyheter

Emneord:

Print