Aktuelt

Publisert 29. januar 2016

Vervekampanjen gjennomført høsten 2015 ble veldig vellykket!

Det begynte litt forsiktig, men etter et nyhetsinnslag i Hallingdølen om blodgivermangel på Ål, som NRK Buskerud tok tak i og også la ut på nasjonale medier, tok kampanjen av!

Pr 31.12.2015 hadde 25.456 potensielle givere meldt seg på www.GiBlod.no, det er nær 5.500 flere enn forrige rekord på GiBlod.no, som var fra 2010 - da hadde vi også en nasjonal kampanje. Og det er nær 10.000 flere enn de som meldte seg i 2014. Det skal bli interessant å se når nasjonalstatistikken for 2015 blir ferdig, for å se hvor mange som virkelig ble registrert ved blodbankene i fjor. Dessverre kommer den statistikken erfaringsmessig veldig sent.

Blodbankene var veldig fornøyd, men fikk en stor ekstrajobb med å registrere alle som meldte seg. Og de fleste blodbankene har gjort en stor ekstrainnsats for å få registrert så mange som mulig. Men ved årsskiftet sto fortsatt en del som hadde meldt seg og ventet på å bli kontaktet av blodbanken for registrering. Erfaring fra tidligere kampanjer er at en stor andel av de som melder seg enten allikevel ikke vil eller kan bli blodgivere. Tilbakemeldinger fra blodbankene denne gang tyder på at etter denne kampanjen på sosiale medier har veldig mange av de som har meldt seg, virkelig stilt opp og blitt registrert. Det er jo veldig bra!

Det viser seg at filmen som ble laget ble veldig godt mottatt og den ble delt utallige ganger. I tillegg kom det masser av kommentarer på facebook, det var veldig interessant å følge med på det som skjedde der.

Men å nå målet med 125.000 givere gjøres ikke på bakgrunn av en kampanje. Her må det hele tiden gjøres en innsats for å skaffe landet det antall givere landet trenger og ønsker, beredskapen er altfor dårlig om en epidemi eller et terroranslag skulle inntreffe. Dette er en evigvarende prosess, for hvert år faller det 15-20 % etablerte givere fra pga alder, sykdom, flytting, reisevirksomhet osv. Det burde være mulig, for under 2 % av befolkningen er blodgivere - og de resterende 98 % er ikke alle personer som ikke kan gi......

 

Videre kan følgende aktivitet nevnes fra årsskiftet 2015/2016:

På Instagram/giblod ligger det 6.519 bilder

På Twitter/giblod har vi 727 følgere og har 1.936 tweets

På Facebook/giblod har vi 18.610 likerklikk

 

Kommentarer (0)Sett (1958)

Skribent: Tor Ole Bergan

Kategorier: Nyheter

Emneord:

Print